1 Kasım 2013 Cuma

Sabah Yazarı Sevilay Yükselir'den Şafak Pavey Hakkında İnsanlık Dışı Tweetler

Sabah Yazarı Sevilay Yükselir'den Şafak Pavey Hakkında İnsanlık Dışı Tweetler
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Şafak Pavey dün TBMM'de türbanlı milletvekilleriyle ilgili yaptığı konuşmadan sonra yandaş basının hedefi oldu. Sabah Gazetesi yazarı Sevilay Yükselir de Şafak Pavey’in 1996 yılında henüz 19 yaşındayken Zürih’teki bir tren istasyonunda bir koluyla, bir bacağını kaybettiği acı kazayla ilgili akıl almaz ve insanlık dışı iddialarda bulundu.

Sabah yazarı Yükselir attığı tweette Pavey için, “Bu ilk yalanı değil. İsviçre’de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!” diye yazdı

Sabah gazetesi yazarı Sevilay Yükselir attığı tweetler sosyal medyada büyük tepki topladı.

İşte o tweetler:
“Bu ilk yalanı değil. İsviçre’de 1 çocuğu kurtarmak için mi yoksa kocası terk ettiği için mi o trenin önüne atladı sormak lazım kendisine!”

“Bakın yazdıklarımdan geri adım atıyorum demedim.Sadece bir twet vardı yazmamış olmayı yeğlerdim onu sildim.Gerisi duruyor ve aynı noktadayım"

"Bakın bi daha yazıyorum.Son kez.O tweti doğru olmadığı için silmedim.Dostumun uyarısı üzerine sildim.Siz hakaret ettiniz diye değil!"

Kadın Kuruluşları Türbanla İlgili Açıklama Yaptı Türban Kamuda Eşitsizliği Arttırır

Kadın Kuruluşları Türbanla İlgili Açıklama Yaptı "Türban Kamuda Eşitsizliği Arttırır"
Kadın kuruluşları türbanla ilgili bir açıklama yaptı. Yapılan açıklamada  "Türban kamuda eşitsizliği arttırır.  AKP türbanla kendisine can simidi yaratıyor. AKP türban tartışmasını TBMM’ye taşıyarak gerilemekte olan iktidarına, yeni can simitleri yaratmaya çalışmaktadır"ifadelerine yer verildi.

Alevi Kadınlar Derneği ve Cumhuriyet Kadınları Derneği'nin de aralarında bulunduğu kadın kuruluşları, kamuya ve TBMM'ye türbanlı milletvekillerinin girmesiyle gündeme gelen türban tartışmalarına ilişkin bir açıklama yayınladı.

İşte o açıklama:
"Yürürlükte bulunan Anayasa’ya ve Meclis İç Tüzüğüne uygun bir biçimde başı açık olarak TBMM’de uzun süredir görev yapmakta olan kadın milletvekillerinin tutumunun sonuçları gün gibi açıktır. AKP, sözde özgürlük adına siyasi bir simge olarak kullandığı türban tartışmasını TBMM’ye taşıyarak gerilemekte olan iktidarına, yeni can simitleri yaratmaya çalışmaktadır. Bu konuda kimi basın organlarının, hukuka aykırı tutuma dikkat çekmek yerine, halkın ve muhalefet partilerinin nasıl davranması gerektiği konusunda fikir yürüten tutumları, bu eylemlin yaklaşmakta olan seçimlerde, AKP’nin mağdur edebiyatına sarılmaktan başka çaresi kalmadığının da işaretidir."
"Bugün mağdur olan esas olarak kadınlarımızdır. Yaşamın din kurallarına göre değil, dünya gereklerine göre, akla ve bilime uygun olarak düzenlendiği çağdaş toplumlarda kadın, cinsel bir meta değil, insandır. Erkek cinsiyetiyle eşittir. Onun bir kimliği ve kişiliği vardır. Cumhuriyet hukuku da cinslerarası eşitlik gibi bireyler arasında da dil, din, ırk, etnik köken vb. tüm alanlarda eşitliği sağlamayı hedef almıştır. Türban, kamuda bu eşitliği bozar. Bireyler arasına inançlara göre, barikatlar kurar. Kamuda ve dolayısıyla en önemli kurum olan TBMM’ de bireyler, temsilcilerinin kendileri için eşit hizmet sunduklarının bilincinde olmak isterler"
"İktidar, mutlak değildir. Dağıtılmış ve yok edilmiş bir hukuk, bütün bir ülke için tehdittir. Bu güzel yurtta hepbirlikte yaşamaya devam edeceğiz. Bu birliği sağlayacak Cumhuriyet hukukudur. Milletvekilleri ve geniş anlamda iktidarlar, halkın istemlerine özen gösterdikleri sürece değer kazanırlar. Halkı bölmenin vebali büyüktür. Ama unutmayınız, bölen karşısında halkın birleşen gücü geleceği kurar. Bunun işareti de dün verilmiştir. Bu ülkenin sahibi olan biz kadınlar, size, kadın aklı ve duyarlığı çağrısı yapıyoruz. Parçalanmak için değil birlik için emek veriniz. Tarihe karşı sorumluluğunuzu unutmayınız."