9 Ocak 2014 Perşembe

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat: İsrail Lobisi Ermeni ve Rum Lobileri de birer paralel devlettir

KCK Yürütme Konseyi Eş Başkanı Bese Hozat: İsrail Lobisi Ermeni ve Rum Lobileri de birer paralel devlettir
KCK Yürütme Konseyi Eş başkanı Bese Hozat Paris katliamını cemaatin yaptığını iddia etti. Bese Hozat yaptığı açıklamada Gülen Cemaati’nin paralel devlet olduğunu, “İsrail Lobisi Ermeni ve Rum Lobileri de birer paralel devlettir” dedi.

Bese Hozat’ın İsrail Lobisi Ermeni ve Rum Lobileri de birer paralel devlettir” açıklamasına Agos Gazetesi yazarları Yetvart Danzikyan, Rober Koptaş ve Ohannes Kılıçdağı'dan cevap geldi.

Yetvart Danzikyan: Ermeni nefretini artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır  
Yetvart Danzikyan daha önce Abdullah Öcalan’ın Milliyet Gazetesine sızan görüşlerinin de benzer olduğuna dikkat çekti. Danzikyan “Madem Ermeni ve Rum lobisi de bu ‘paralel devlet’ ile birlikte hareket ediyor (ki açıklamalarda bu zincir NATO ve Gladio’ya kadar uzanıyor) ve bu böyle açıkça konuşulabiliyor biraz daha ayrıntı bekliyoruz. Elde ne tür bilgi ve belge var, paylaşırlarsa seviniriz. Zira hayli ağır suçlamalar söz konusu. Yok, eğer bu bir kanaat olarak söyleniyorsa toplumun bir kesiminde var olan Ermeni nefretini artırmaktan başka bir işe yaramayacaktır maalesef. Toplumda belirleyici olan güçler arasındaki her türlü kavgada dönüp dolaşıp azınlıkların masaya sürülmesi umutsuzluk yaratıyor doğrusu” dedi.

Rober Koptaş: Türkler ve Kürtlerin, Ermeni, Rum ve Yahudileri hedef göstererek inşa edecekleri barış hayır getirmez
Rober Koptaş da Hozat’ın açıklamalarının Abdullah Öcalan’ın görüşlerine benzediğini söyleyerek. “Türkler ve Kürtlerin, resmi ideolojinin “daimi düşman”ı Ermeniler, Rumlar ve Yahudileri hedef göstererek inşa edeceği bir barışın hayır getirmeyeceğini söylemiştik” dedi. Koptaş değerlendirmesine, “Görünen o ki, AK Parti iktidarı ile Gülen Cemaati arasındaki savaş etrafında siyasi saflar yeniden oluşturulurken, bu ayrımcı yaklaşım yeniden gündeme sürülüyor. Sürülüyor, çünkü Ermeniler, Rumlar, Yahudiler deyip, ardına da “lobi, komplo, gizli, kripto” gibi birtakım malum kelimeleri eklediniz mi, söylediklerinizin içeriğine, tutarlı olup olmadığına bakılmaksızın, sözlerinizin bolca alıcısı çıkar bu ülkede” şeklinde devam etti.

Ohannes Kılıçdağı: Durum sandığımızdan da vahimdir
Agos gazetesi yazarı Ohannes Kılıçdağı ise “vahim paranoya” şeklinde değerlendirme bulundu. Kılıçdağı “Bese Hozat'ın İsrail lobisinin, milliyetçi Ermeni ve Rum lobilerinin birer paralel devlet olduğuna dair sözlerinin kastını anlamadım. Eğer anlatılmak istenen bunların Türkiye'de birer paralel devlet oldukları ise bu o kadar gülünçtür ki üstüne yorum yapmaya değer görmem. Sadece şu kadarını söylerim: Ermeni ve Rum paranoyası, yıllardır özgürlük ve "halkların kardeşliği" mücadelesi verdiğini söyleyen bir örgütün zihin dünyasına kadar sızmışsa durum sandığımızdan da vahimdir” dedi.

Bese Hozat’ın açıklamasına Halkların Demokratik Partisi (HDP) tarafından da bir eleştiri geldi. HDP’den yapılan açıklamada “KCK Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Bese Hozat’ın, Paris’te Sakine Cansız, Leyla Şaylemez ve Fidan Doğan’ın katledilmelerinin birinci yıldönümü vesilesiyle verdiği mülakatta, “Türkiye’de resmi devletin dışında oluşan paralel devletler”den söz ederken, “İsrail lobisi... milliyetçi Ermeni ve Rum lobileri”nin de “birer paralel devlet” olduğuna ilişkin tespitlerinin Halkların Demokratik Partisi (HDP) içinde ve dışında tartışmalara ve endişelere neden olduğunu görüyoruz” dendi. Kaynak: odatv