7 Ocak 2014 Salı

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları Kuru Fasulye Tarifi

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları, Kuru Fasulye Pişirmenin Püf Noktaları,  kuru fasulye yapmanın püf noktaları nelerdir,   kuru fasulye yemeği nasıl yapılır,  kuru fasulye tarifi,  kuru fasulye pişirmenin püf noktaları.

Kuru Fasulye Yapmanın Püf Noktaları
Kuru fasulyenin lezzetli olması için kullanılan malzemenin kalitesine ve hazırlanış şekline dikkat etmek gerekir. 
  • Etli kuru fasulye yapılacaksa, kuşbaşı et suda bekletilmeli, hiç kan kalmamalı.
  • Et, fasulye yemeğine katılmadan önce kullanılacak iyice haşlanmalı.
  • Etin haşlama suyu yemeğe hiç karıştırılmamalı. 
  • Et iyice kurutulup öyle fasulyeye katılmalı.
  • Fasulye yapım aşamasına geldiğinde tereyağı iyice eritilmeli. 
  • Kullanılacak soğan çok iyi şekilde kıyılmış olmalı
  • Domatesin kabukları soyulmalı.
  • Soğan ve domates iyice kavrulmalı.
  • Yemekte kullanılacak salça önce ılık suda eritilmeli.
  • Suda eritilerek uygun kıvama gelen salça, domates ve soğan ile iyice kavrulmalı.
  • Salça iyi kavrulmazsa yemekte acı bir koku oluşur.
  • Malzemeler iyice kavrulduktan sonra su eklenir ve suyun üstüne yarım limon sıkılır.
  • Fasulyenin pişirme suyuna ilave edilen limon suyu fasulyenin dağılmamasını ve diri kalmasını sağlar.
  • Fasulye bakır ya da toprak çömlekte ağır ağır pişerse daha güzel olur.
  • Bakır ya da toprak çömlekte fırında pişirilen fasulyenin iyice demlenmesi için biraz beklemesi gerekir.
Kuru Fasulye Tarifi
Malzemeleri:

  • Bir su bardağı kuru fasulye
  • Üç su bardağı sıcak su
  • Üç yemek kaşığı domates salçası
  • Bir tane kuru soğan
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • İki yemek kaşığı sıvıyağ
  • 100 gram kuzu kuşbaşı


Yapılışı
Kuru fasulyeleri pişirmeden bir gece önce soğuk suda bekletin.
Pişireceğiniz vakit kuru fasulyeleri süzüp tencereye alın.
Üzerini geçecek kadar su ilave edip yumuşayana kadar haşlayın.
Fasulyeler haşlanırken soğanın kabuklarını soyup küp şeklinde doğrayın.
Orta boy tencereye sıvıyağı alıp kızdırın.
Üzerine soğanları ekleyip rengi hafif değişene kadar kavurun.
Salçayı ilave edip kokusunu çıkana kadar kavurmaya devam edin.
Sarımsağın kabuklarını soyup incecik dilimleyin.
Sıcak su, sarımsak ve tuzunu ekleyip karıştırdıktan sonra tencerenin kapağını kapatın.
Orta dereceli ateşte soğanlar yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
Kuzu kuşbaşı etleri küçük bir tavaya alıp kısık ateşte suyunu salıp çekene kadar pişirin.
Haşlanan fasulyelerin suyunu iyice süzün.
Fasulye ve kuzu kuşbaşını salçalı su olan tencereye ekleyin.
Tencerenin kapağını kapatıp arada bir karıştırarak 20 dakika pişirin.
Pirinç pilavı ve cacıkla servis yapabilirsiniz.