23 Ocak 2014 Perşembe

Mecliste HSYK Kavgası Çıktı Milletvekilleri Bayıldı CHP Milletvekili Bülent Tezcan'a Saldırı

Mecliste HSYK Kavgası Milletvekilleri Bayıldı CHP Milletvekili Bülent Tezcan'a Saldırı 
AKP'nin Meclis getirdiği HSYK tasarısı görüşmelerinde partiler arasında kavga çıktı. Kavgada bayılan milletvekilleri olduğu gelen bilgiler arasında. Kavganın çıkması nedeniyle canlı yayın yapan TBMM TV'nin de yayını kesildi.

CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ın savcılık tarafından ifadeye çağrılmasıyla ilgili Meclis genel kurulunda bir konuşma yaptı. Bu konuşmaya sinirlenen  AKP'li milletvekilleri CHP milletvekillerine saldırdı. 

Çıkan kavgada CHP milletvekili Bülent Tezcan AKP'li milletvekillerinin yumruklu saldırısına uğradı. AKP İstanbul Milletvekili Oktay Saral, CHP Genel Başkan Yardımcısı Tezcan'a yumruk attı. Gözlükleri kırılan ve gözünden yaralanan Tezcan hastaneye kaldırıldı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Tezcan'ın meclis konuşmasından: 
“Bu kanun teklifi yolsuzluğun ve hırsızlığın üstünü örtmek üzere hazırlanmış bir kanun teklifidir. Bu kanun teklifinin üzerine ayakkabı kutusunun gölgesi düşmüştür, para sayma makinelerinin gölgesi düşmüştür, ne yazık ki bu kanun teklifinde hırsızların ayak izleri vardır

Sayın Başbakan’a şunu soruyorum, ne istediniz de vermedim diyen kim, ne istediniz de vermedim sözünü Başbakan söylemedi mi, şu sorunun cevabını vermek zorunda Başbakan. Ne istediler de verdin? Bu alışveriş hangi alışveriş. Belli ki ortada gayri meşru bir münasebet var. Sayın Başbakan’ın bu sözünden biz anlıyoruz ki ortada bir gayri meşru münasebet var. Ve ne yazık ki bu iktidar bu gayri meşru münasebetin çocuğudur.