1 Mart 2014 Cumartesi

Harper Lee Romanının adı nedir

Harper Lee Romanının adı nedir

Cevap: Bülbülü öldürmek

Çocuklar dut yaprağı ile hangi hayvanı beslerler

Çocuklar dut yaprağı ile hangi hayvanı beslerler

Cevap: Tırtıl

İngiliz parlamentosunda milletvekilliği yaparken sadece bir kez söz alıp rüzgardan rahatsız olduğu için pencerenin kapatılmasını isteyen bilim adamı kimdir

İngiliz parlamentosunda milletvekilliği yaparken sadece bir kez söz alıp rüzgardan rahatsız olduğu için pencerenin kapatılmasını isteyen bilim adamı kimdir

Cevap:Isaac Newton

Geçtiğimiz günlerde hangi Avrupa ülkesinde iki mahkum psikolojik sorunlarımız var çözer çözmez geri döneceğiz yazan bir not bırakarak kaçmıştır

Geçtiğimiz günlerde hangi Avrupa ülkesinde iki mahkum psikolojik sorunlarımız var çözer çözmez geri döneceğiz yazan bir not bırakarak kaçmıştır

Cevap: İtalya

Hangisi bir bölümü Türkiy'de çekilen filmlerden değildir

Hangisi bir bölümü Türkiy'de çekilen filmlerden değildir

Argo
Bir ayrılık
The Artist
Düzenbaz

Cevap:

Dershaneler Yasası Dershane Yasası'nda Neler Var Dershane Yasası Meclis'ten Geçti

Dershaneler Yasası Dershane Yasası'nda Neler Var Dershane Yasası Meclis'ten Geçti, Dershane Yasası Maddeleri, Dershane Yasası Meclis'te Kabul Edildi, Dershaneler Yasası TBMM'de AKP'nin oylarıyla kabul edildi, dershaneler yasasının içeriği.

Dershane Yasası'da Neler  
Dershaneler Yasası TBMM Genel Kurulu'nda  22 red oyuna karşılık AKP'nin 226 kabul oyuyla kabul edilerek yasalaştı. Yasaya göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak.  

İşte dershaneler yasının içeriği:
  • Milli Eğitim Bakanlığı’nın merkez ve taşra teşkilatında on binlerce yöneticinin görevlerine son verilecek 
  • Milli Eğitim Bakanlığı'ndaki müsteşar, Talim ve Terbiye Kurulu Başkanı ve Strateji Geliştirme Başkanı dışındaki tüm müsteşar yardımcıları, genel müdürler, daire başkanları, bakanlık şube müdürleri, il milli eğitim müdürleri, il milli eğitim müdür yardımcıları ve ilçe milli eğitim müdürleri görevden alınacak. 
  • 4 yıl ve daha fazla okul müdür ve müdür yardımcılığı yapanların görevleri de eğitim öğretim yılının bitiminde sona erecek. 
  • Görev süresi dört yıldan daha az olanların görevi ise 4 yılı tamamlanmasının takip eden ilk eğitim öğretim yılının bitiminde sona erecek.
  • Dershanelere özel okul veya açık liseye dönüşebilmesi için 4 yıl süre tanınacak. 
  • Milli Eğitim Bakanlığı kadrolarına geçecek öğretmen sayısını azaltmak için değişiklik yapıldı. Tasarıda 01.07.2015 tarihi itibariyle dershanelerde toplam 6 yıl çalışan eğitim personelinin yapılacak sözlü sınavla bakanlığa alınması öngörülüyordu. Yapılan değişiklikle tasarıda öngörülen tarih, 01.01.2014 olarak değiştirildi. Böylece dershanelerde çalışan öğretmenlerin son bir buçuk yıllık çalışmaları, bakanlığa atanmada dikkate alınmayacak. Bu durumda bakanlığa alınacak öğretmen sayısı önemli ölçüde azalacak. 
  • Tasarıya göre bakanlıkta istihdam edilenler ayrıldıkları dershanelerden kıdem ve ihbar tazminatı da talep edemeyecek. 
  • Dershaneler özel okula dönüşürse bakanlık kayıtlı öğrenci sayısına göre maddi destek verecek. Eğitim öğretim desteği verilecek toplam öğrenci sayısı her yıl Maliye Bakanlığı ve MEB tarafından birlikte belirlenecek. 
  • Etüt eğitim merkezlerine 12 yaş sınırı getirilecek. 
  • Bu kurumlarda öğrencileri sınava hazırlayamayacak. 
  • MEB'in izni ve denetimi olmaksızın hiçbir eğitim öğretim faaliyeti yapılamayacak.
  • Öğretmen adayları önce ÖSYM'nin yazılı sınavından geçecek. Aday öğretmenler en az bir yıl fiilen çalıştıktan sonra 'performans değerlendirmesine göre' başarılı olmak kaydıyla tekrar yazılı ve sözlü sınava alınacak. Sınavda başarılı olanlar öğretmen olarak atanacak. Başarılı olamayanlar il içinde veya dışında başka bir okulda görevlendirilerek bir yılın sonunda tekrar sınavlardan geçecek. Üst üste iki defa sınavda başarılı olamayanların memuriyetle ilişiği kesilecek.
  • Lisans üstü eğitim için yurt dışına gönderilecek öğrenciler hem yazılı hem de sözlü sınava tabi tutulacak. Sözlü ve yazılı sınavın etkisi yüzde 40'ar, mezuniyet notunun etkisi ise yüzde 20 olacak. Sözlü sınav 2013 yılında gerçekleştirilen sınavlar için de uygulanacak. Mülakat komisyonu bakanlıkça oluşturulacak üç kişilik komisyon tarafından yapılacak ve kamera kaydı yapılmayacak.
  • Yurt dışına eğitim amacıyla gönderilen kişilerin geçirdikleri sürelerin tamamı memuriyetten sayılacak. Doktora öğrenimlerini tamamlayanlar mecburi hizmet yükümlülüklerini ifa etmek üzere Milli Eğitim Uzmanı kadrolarına atanacak.

Dershaneler 1 Eylül 2015 Tarihinde Kapanacak Dershaneler Ne Zaman Kapanacak

Dershaneler 1 Eylül 2015 Tarihinde Kapanacak, Dershaneler Ne Zaman Kapanacak, Dershaneler Kanununa Göre Dershanelerin Kapanma Tarihi 1 Eylül 2015.

Dershaneler 1 Eylül 2015 Tarihinde Kapanacak
TBMM'Genel Kurulu'nda "Dershaneler Yasası" kabul edilerek yasalaştı. Buna göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapanacak.

Dershaneler Yasası Meclisten Geçti Dershaneler Yasası TBMM'de Kabul Edildi

Dershaneler Yasası Meclisten Geçti Dershaneler Yasası TBMM'de Kabul Edildi, Dershane Yasası Mecliste Kabul Edildi, Dershane Yasası TBMM'de Kabul Edildi, Dershaneler Yasasının Maddeleri, Dershaneler Yasasını Ayrıntıları, Dersane Yasası Neler Getiriyor.

Dershaneler Yasası Meclisten Geçti
Büyük tartışmalara ve kavgalara neden olan "Dershaneler Yası" TBMM Genel Kurulu'nda AKP'nin oylarıyla yasalaştı.  AKP'nin 226 kabul oyuyla kabul edilen yasaya göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapanacak. 

Dershaneler Yasası'nda Neler Var Dershane Yasasında Neler Var

Dershaneler Yasası'nda Neler Var  Dershane Yasasında Neler Var  

Dershane Yasası'nda Neler Var
TBMM'de büyük kavgalara neden olan "Dershaneler Yasası" AKP'nin 226 evet oyula kabul edildi. Kabul edilen yasaya göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılacak.

Peki TBMM'de kabul edilen "Dershaneler Yasası" neleri içeriyor. Yasaya göre dershaneler 1 Eylül 2015 tarihinde kapatılıyor.