12 Eylül 2017 Salı

CHP iktidara yürüyor

CHP iktidara yürüyor

12 Eylül darbesinin 37. yıldönümüne 20 Temmuz darbesi ortamında giriyoruz. Dün 1980 darbesini alkışlayanlar bugün 15 Temmuz darbe girişiminin ve 20 Temmuz darbesinin planlayıcı ve uygulayıcılarıdır.

12 Eylül darbesi gerçekleştiğinde FETÖ Terör Örgütü’nün elebaşı Fethullah Gülen darbecilere övgüler diziyor, Kenan Evren’i ”Cennetlik” ilan edip, şöyle diyordu; “Bu iş, öyle büyüktür ki doğrusunu Allah bilir hiç sevabı olmasa da bu icraatı ona yeter, Evren cennete gidebilir”

O dönem darbeyi ve darbecileri alkışlayanlar, bugün iktidarı paylaşamadıkları için Türkiye halkına darbe yaptı.

1982 darbe Anayasası %92 oyla kabul edilmesine rağmen, darbeci Kenen Evren’in cenazesine 92 kişi katılmadı. Darbecilerin ve mühürsüz referandumla halkın oylarını çalanların bundan ders çıkartması gerekir.

Bugün Türkiye’nin, hiç olmadığı kadar CHP’ye ve CHP’nin ilkelerine ihtiyacı var. Darbeler ile Cumhuriyet tarihi boyunca elde edilen kazanımlar hızla yok ediliyor. Türkiye artık “çağdaş uygarlık seviyesine ulaşma” yolundan çıkartıldı, karanlıklara doğru sürükleniyor. Bu sürüklenme OHAL ortamında zorla, zorbalıkla ve hileyle yapılıyor. AKP iktidarı rejimi yıkmak için amansız bir mücadele içinde...

Bu süreçte, AKP zorbalığına karşı çıkabilecek tek örgütlü gücün CHP olduğu da ortaya çıktı. “Adalet Yürüyüşü” ve “Adalet Kurultayı” bunun somut göstergesi oldu. Yandaş medyanın saldırısı, sözde gazetecilerin, köşe yazarlarının mesaisini bize ayırmasının sebebi de bundan kaynaklanıyor.

Mücadelemizi toplumun tüm kesimlerini kucaklayarak, hem TBMM’de hem de sokakta fiili ve meşru mücadele yöntemlerini kullanarak yapıyoruz. “Adalet Yürüyüşü”müzün başarısının altında yatan temel gerçek de budur.

“Adalet Kurultayı”nın bu kadar ilgi görmesinin nedeni ise halkın adalet arayışı ve farklı düşüncelerde de olsak, adil bir geleceği birlikte kurma isteğidir.

İl ve ilçe kongrelerimiz, yerel ve genel seçimlerde iktidara giden yolun ilk adımlarıdır. Büyük kurultay hazırlıklarımızı “İKTİDAR KURULTAYI” heyecanıyla yürütüyoruz. Çankırı’da da Türkiye’de de iktidar olmak için çalışıyoruz.

Çankırı’da daha çok çalışmamız gerek. Çünkü, Çankırı halkı adeta celladına aşık! İşsizliğe, yoksulluğa ve sürekli göç vermesine rağmen 2 milletvekilliğini de AKP’ye vermiş. 1 Kasım 2015 genel seçimlerinde AKP’nin oy oranı %69’a kadar yükselmiş. Ancak, Çankırı halkı hak ettiği hizmeti AKP hükümetinden alamamış. Bizim Çankırı’da bu dengeleri değiştirmemiz gerek…

Bu kongremiz KURŞUNLU’da, büyük kurultayımız da TÜRKİYE’de iktidara giden yolun ilk adımları olsun. Seçilecek arkadaşlarıma başarılar diliyorum.

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi

12 Eylül 2017/ÇANKIRI-Kurşunlu