8 Aralık 2017 Cuma

Reza Zarrab ABD ajanı ise işbirlikçileri ne olacak?


Reza Zarrab ABD ajanı ise işbirlikçileri ne olacak?
Madem Reza Zarrab'in bir "hayırsever iş adamı” değil de “ABD ajanı" olduğu anlaşıldı, bizler de Türkiye Cumhuriyeti'nin sıradan vatandaşları olarak merak ediyoruz...
• Reza Zarrab'ı tahliye eden, "kovuşturmaya yer olmadığına" dair karar vererek soruşturmayı kapatan, hakim ve savcılar şimdi hangi makamları işgal ediyorlar? Bu kararlarından dolayı kıdem ve liyakatına bakılmadan, terfi ettirilerek ödüllendirildikleri doğru mu?

• Reza Zarrab hakkında tahliye kararı veren, İstanbul eski Sulh Ceza Hakimi Yargıtay üyesi yapıldı mı?

• Reza Zarrab ile bağlantılı dosyalar ve sanıklar hakkında İstanbul Adliyesinde takipsizlik kararı veren, 16 Mayıs 2014 günü Zarrab'ın "yurt dışına çıkış yasağı"'nı kaldıran savcının disiplin cezası HSYK tarafından kaldırılıp sicili temiz hale getirildi mi?

• Reza Zarrab ve bağlantılı sanıklar hakkında İstanbul Adliyesindeki dosyada delil olarak bulunan "Reza Zarrab ile bazı bürokrat, eski bakan, bakan çocukları ve iş adamları arasındaki konuşmalar olduğu ileri sürülen tape kayıt ve dökümlerinin" imha edilmesi kararını veren savcının bu karardan sonra terfi ettirilip İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine getirildiği doğru mu?

• Bu terfi ve görevlendirmeleri yapan bürokratlar kimlerdir? Bu bürokratlar hakkında yasal işlem yapılacak mı?

• ABD “ajanı” olduğu açıklanan Reza Zarrab’ı tahliye eden ve yurt dışına çıkış yasağını kaldıran hakim ve savcıların da işbirliği içinde olup olmadıkları araştırılacak mı? Bu hakim ve savcılar görevden alınıp yargılanacak mı?

• Reza Zarrab’ın mal varlığına, ABD “ajanı” olduğu gerekçesiyle el konulurken, Onun dosyalarında takipsizlik kararı veren, konuşma ses kayıtları olduğu iddia edilen tape kayıtlarını imha eden, tahliye eden ve yurt dışına çıkış yasağını kaldırarak ABD'ye gitmesine zemin hazırladığı ileri sürülen hakim ve savcılar cezasız mı kalacak?

• Reza Zarrab’ın 17-25 Aralık'tan sonra Türkiye'de tutuklu iken konuşmaması ve işbirlikçilerini ele vermemesi için apar topar tahliye edildiği iddiaları doğru mu?

• Reza Zarrab ABD mahkemelerinde Türkiye'de tutuklandığını, serbest kalmak için rüşvet verdiğini söyledi. Rüşveti kimlere verdiği araştırılacak mı? Rüşveti alanlar yargılanacak mı?

• Reza Zarrab hakkında takipsizlik ve tahliye kararlarını veren hakim ve savcılara bu kararları almaları yönünde baskı yapıldı mı? Baskı yapılmış ise; baskı yapan hükümet yetkilileri, bakan, müsteşar ve diğer kamu görevlilerinin kim oldukları araştırılacak mı? Varsa bu kişiler görevden alınıp yargılanacak mı?

• Dün hayırsever iş adamı diye ödüllere boğulan, ABD'de tutuklanınca can güvenliğinden endişe duyulup uğruna “nota”lar verilen, rüşvet çarkını anlatmaya başlayınca birdenbire ABD ajanı olduğu anlaşılan Reza Zarrab konuşmasaydı... Yine ABD ajanı olduğu ilan edilecek miydi? Mal varlığına el konulacak mıydı?
Tüm bu soruların delilleri de mi sahte?

Yoksa, 15 Temmuz 1016’dan önce Fettullah Gülen hakkında; silahlı terör örgütü kurma ve yönetme suçundan gıyabı tutuklama kararı veren hakimi “tutuklayıp”, “ihraç” eden iktidarınız mı sahte?

Tüm bunların AKP iktidarının izni ve onayı olmadan yapılamayacağının farkındayız. Rüşvet çarkı ifşa olmasaydı, Reza Zarrab’ın hayırsever iş adamı olarak kalacağından da hiç şüphemiz yok!
ABD ile yürütülen oyunun farkındayız…
Hırsızlık çarkı üzerinden Türkiye’ye bedel ödetemeyeceksiniz!
Kahrolsun ABD işbirlikçileri yaşasın tam bağımsız Türkiye!

Yıldırım Kaya
CHP Parti Meclisi Üyesi
8 Aralık 2017